Sörmlands främsta sjukvårdsparti?

I ett debattinlägg i länets tidningar har Moderaterna Iha Frykman och Magnus Levik givit sin bild av de utmaningar som den sörmländska vården står inför under de kommande åren. Frågan som uppstår efter att ha tagit del avFrykmans och Leiviks inlägg i debatten är: Finns det någon som har en avvikande uppfattning? Svaret är nej.

Folkpartiet och övriga majoritetspartier delar stora delar av den problembild som Moderaterna målar upp. Vi ställer oss även bakom vikten av att forma en personcentrerad vård i Sörmland som är snabb, enkel och säker. En syn som även delas av övriga partier i landstingsfullmäktige och som manifesterades i det beslut som fattades hösten 2012 om en färdplan för den sörmländska hälso- och sjukvården. Ett beslut som fattades i fullständig politisk enighet.

Till skillnad från Moderaterna har Folkpartiet, tillsammans med Miljöpartiet och Socialdemokraterna, haft förmånen att varje dag sedan valet 2010 genomföra reformer som syftar till att stärka patientens ställning med fokus på inflytande, delaktighet och valfrihet.

Idag utvecklar jag och Folkpartiets länsförbundsordförande Thomas Stääv i Eskilstuna-Kuriren vår liberala syn på det intensiva arbete som pågår i Landstinget Sörmland i syfte att skapa goda förutsättningar för en personcentrerad vård. Moderaterna är varmt välkomna att delta i detta viktiga arbete. Det är avsevärt mer konstruktivt än att, som Frykman och Leivik, göra anspråk på att etikettera det egna partiet i termer av ”Sörmlands främsta sjukvårdsparti”.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: