Liberala värderingar ska få maximalt inflytande

Idag skriver jag på SVT Debatt om att den nuvarande blockpolitiken inte är av gud given. Tvärtom visar en nyligen publicerad mätning från DN/Ipsos att mer än hälften av de tillfrågade föredrar att de politiska partierna går till val med ett eget program och förhandlar om regeringsbildningen först efter valet.

Med anledning av den artikel som jag tidigare skrivit i Svenska Dagbladet, tillsammans med mina majoritetskollegor i (S) och (MP) har jag fått erfara att det upprör somliga att en företrädare för Folkpartiet uttalar en tydlig ambition att få genomslag för liberal politik även efter valet 2014. Att det för mig är sekundärt vilka politiska partier som Folkpartiet samverkar med eller koalitioner som Folkpartiet ingår i. Moderaterna i Landstinget Sörmland gick till och med så långt att man, på sitt officiella Twitterkonto, ifrågasatte min ideologiska hemvist.

Mitt budskap är mycket enkelt. Folkpartiet ska alltid ha modet att fastslå att vi väljer den väg som säkerställer att liberala värderingar får maximalt inflytande över svensk politik.

Annons

2 Responses to Liberala värderingar ska få maximalt inflytande

  1. Emilia skriver:

    Håller med!

  2. thomasafbjur skriver:

    Tack Emilia!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: