Hög tid för regeringen att agera

Mot bakgrund av att den finansiella krisen blir allt djupare har Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) idag reviderat ned sin skatteprognos http://tinyurl.com/bhwfna. SKL:s bedömning är att kommun- och landstingssektorns skatteintäkter blir ca 5 miljarder lägre 2009 och 11 miljarder kronor lägre 2010 jämfört med den prognos som presenterades i december.

 

Det är uppenbart att situationen för landets kommuner och landsting blir alltmer ohållbar. För mig som tillhör Sveriges enda socialliberal parti är det plågsamt att bevittna hur kommuner och landsting tvingas skära ned inom kärnverksamhet som hälso- och sjukvård, skola och barnomsorg. Ett fortsatt uteblivet agerande från regeringen riskerar att fördjupa och förlänga konjunkturnedgången. Frågan är således inte om regeringen ska skjuta till extra resurser till kommuner och landsting utan när detta ska ske.

 

Jag vill uppmana mina partikamrater i regeringen att ställa ett tydligt krav på våra alliansbröder och systrar – ett kraftfullt stimulanspaket är en absolut nödvändighet för att mildra lågkonjunkturens konsekvenser och detta behöver omedelbart arbetas fram!

Annons

One Response to Hög tid för regeringen att agera

  1. åsa k skriver:

    Instämmer med ett Hurra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: