Vårdcentralen Stadsfjärden är en succé vi vill vårda

”Om man inte klarar av sin situation kanske man inte ska driva vårdcentral”.

Citatet tillhör den moderata landstingspolitikern och före detta vänsterpartisten Ann Berglund. Uttalandet gjordes i samband med att Södermanlands Nyheter skrev om Stadsfjärdens vårdcentral och de utmaningar som ett växande antal patienter inneburit för verksamheten. Måhända var Berglunds utspel inte i linje med den moderata synen på valfrihet. Hursomhelst var det otvivelaktigt ett mycket olyckligt ordval som gav upphov till oro hos såväl personalen på Stadsfjärden som de närmare 15 000 patienter som valt att lista sig vid vårdcentralen.

Folkpartiet, Miljöpartiet och Socialdemokraterna har idag i Södermanlands Nyheter givit ett tydlig besked kring Stadsfjärdens vårdcentral. Vi kommer inte att medverka till att Stadsfjärden tvingas sänka sina ambitioner avseende kvalitet och bemötande med hänvisning till ett stelbent reglemente. Därför föreslår vi att det tillfälliga listnings­taket förlängs och att en kontinuerlig dialog förs med Stadsfjärden kring hur vi tillsammans kan fortsätta att utveckla den nära vården i Sörmland.

Vi är nämligen övertygade om att privata vårdgivare tillför värdefull kompetens och bidrar till att stärka den sörmländska hälso- och sjukvården.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: