Låt Folkpartiet gå till val utan Alliansen

I dagens upplaga av Expressen upprepar jag den syn som jag fört fram i en rad sammanhang. Det är dags att Folkpartiet har modet att gå till val 2014 på en tydlig liberal politik. Jag utvecklade denna tankegång i ett debattinlägg på SVT Debatt strax innan jul.

För mig är det viktigt att det nya partiprogram som Folkpartiet ska fatta beslut om i höst får möjlighet att utgöra grunden för den politik som vi liberaler söker väljarnas stöd för i september 2014. Det är inte rimligt att Folkpartiet före valet ska förhandla bort centrala liberala värden till förmån för att säkra ett fortsatt moderat regeringsinnehav.

Låt oss liberaler ha det politiska modet att ta upp kampen med partier såväl till höger som vänster. Låt oss ha modet att vara tydliga med att en framåtsyftande liberal politik allt som ofta står i motsättning till en konservativ förvaltningspolitik.

Låt därför Folkpartiet gå till val utan Alliansen.

Annons

2 Responses to Låt Folkpartiet gå till val utan Alliansen

 1. peacecreek skriver:

  Bäste Thomas!

  Enighet ger styrka!
  Jag har själv haft tankar åt brett samarbete med S, men just nu gäller ”riktning höger” och en samlad Allians. Det är fegt och falskt att splittra ett fungerande allianssamarbete.
  Vi noterar nu att Du personligen har ambitioner att fortsätta som landstingsråd under S. OK, låt väljarna avgöra! Men om Du förlorar, så bör FP ersätta Dig med en ”äkta mitten/höger”-liberal.
  Du är ju redan nu på kollisionskurs med M. Trivs Du så bra med MP och S? Och nu börjar MP surra om friår och annat ”lull-lull”. Och i Eskilstuna är det än värre, med V+MP som ”kamrater” till Herr Jansson. Är Du verkligen liberal Thomas? Det är nu på tiden att vi deklarerar oss som vänster-, mitten- eller högerliberaler.
  Att vara socialliberal innebär ju att vara öppen för nya marknadsliberala genomförandeformer. Exempelvis i ditt fall att bejaka en försäljning av Kullbergska? Men då snubblar Du väl på en ”Kullgren”? 🙂
  Om Du fladdrar för mycket, så kanske Du får göra magister Jansson(S) sällskap och återgå till Era grundprofessioner som historielärare och samhällsvetare. Blir det då en friskola? Du kommer säkert att göra en lysande karriär som rektor eller ännu högre. Varför fortsätta som regional underbetald politiker, med dåliga avgångsvederlag?

  Nu får Du bekänna färg! Har Du övriga folkpartistiska landstingspolitiker med Dig? Kax m fl ?

  Dags för modigt och oegennyttigt ställningstagande i politiken!
  V- M- eller H-liberal.
  Är Du mogen att radikalt leda en total ”makeover” av DLL? Här behövs en stark Allians (med kloka stödmedlemmar).
  If You can´t beat them, join then! But try first!

  Lycka till i matchen!

  Med marknadsliberal hälsning

  Hans-Erik Fredbäck
  Fri liberal

 2. peacecreek skriver:

  Thomas, mittåt!

  Du har ju på din hemsida tydligt beskrivande att Du med bestämdhet är för Marknadsliberalismen: OK för S ?

  • Materiell frihet innebär rätten att välja yrke, konsumtion, bosättning och livsstil. Det viktigaste sättet att trygga den materiella friheten är marknadsekonomin. Den bygger på enskilt ägande, närings- och avtalsfrihet. Konsumenternas val styr produktionen.

  Då är vi överens om huvuddragen!

  ///Hans-Erik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: