Öland

På ledarplats i Eskilstunakuriren efterlyste Alex Voronov i torsdags http://tinyurl.com/qt5c9f besked från den nya majoriteten kring hur det kom sig att oppositionen inte gavs möjlighet att delta vid den konferens som i slutet av april ägde rum på Öland. Voronov påpekar mycket riktigt att det gängse förfaringssättet, när politik och chefstjänstemän träffas för att diskutera budgetarbetet för det nästkommande året, är att såväl majoritet som opposition finns representerade.

Jag instämmer i stora delar av den problematik som Voronov lyfter och i den bästa av världar råder det ingen tvekan om att det önskvärda är att även oppositionen deltar när viktiga framtidsfrågor diskuteras. Tyvärr är det ett mycket välbekant faktum att oppositionen, i synnerhet den borgerliga delen av densamma, främst ägnar sig åt allt annat än sakpolitik. Det handlar allt som oftast om formaliafrågor, diverse oförrätter alternativt smutskastning av den nya majoriteten i allmänhet och dess företrädare i synnerhet. Oppositionens förmåga att höja blicken och ta itu med de stora utmaningar som landstinget står inför lyser hittills med sin frånvaro och det är jag den första att beklaga.

För egen del blir jag inte klok på huruvida Mattias Claesson och övriga centerpartister står bakom den retorik som ledande företrädare för kristdemokraterna och moderaterna givit uttryck för i såväl landstingsfullmäktige som i diverse bloggar. Frågan är om jag ska tolka Claessons ovilja att ta avstånd från dylika verbala övertramp i termer av att han ställer sig bakom dessa?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: