Oppositionen ägnar sig åt kreativ historieskrivning

Den kd-ledda oppositionen upphör aldrig att förvåna. På sin blogg http://marie-louisemustaniemi.blogspot.com/2009/01/53-miljoner-bttre-n-vntat.html ondgör sig idag Marie-Louise Forslund Mustaniemi över det faktum att hon inte får en klapp på axeln för det arbete som den tidigare majoriteten bedrev. Så låt mig då ge Marie-Louise en eloge för de 18 miljoner som HSN under hennes ledning lyckades fatta beslut kring under 2008.  Bra jobbat! Det som den kd-ledda oppositionen emellertid undviker att tala högt om är det arbete som bör tillskrivas landstingets personal engagerade personal. Ett idogt arbete som utfördes trots att den förra majoriteten allt som oftast inte hade det politiska modet att fatta obekväma beslut alternativt blockerades av diverse moderata företrädare med kommunpolitik för ögonen.  

Marie-Louise frågar sig vilka beslut som den nya majoriteten fattat under 2008 som givit resultat. Jag vill hävda att det absolut viktigaste beslutet var att formera en ny majoritet. En majoritet som har kraft att ta itu med de utmaningar som landstinget står inför. En majoritet som inte duckar för obekväma beslut. En majoritet som successivt byggt upp ett förtroende gentemot verksamheterna. Jag förstår att detta kan svara svårt för den kd-ledda oppositionen att acceptera. Det är tydligen enklare att ägna sig åt en historieskrivning som lämnar mycket övrigt att önska.

Annons

One Response to Oppositionen ägnar sig åt kreativ historieskrivning

  1. åsa k skriver:

    Håller med. Men man måste erkänna att det svängde i den gamla majoriteten. Ena dagen skulle beslut fattas. Nästa dag inte. Sedan kom ärendet ändå på dagordningen. För att på sittande nämnd dras tillbaka. Handlingskraft? Det har jag svårt att se./å

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: